Nevidno vijačenje teras DielenFix DF

SCREW

Nevidno vijačenje teras DielenFix DF je trenutno najbolj iskan sistem za montažo teras. Omogoča montažo brez vidnih vijakov. DielenFix DF je sestavljen iz distančnika dim: 60 x 21  x 5 mm, dveh vijakov dim: 4,2 x 17/22/28 mm ( odvisno  od deb. deske ) za montažo distančnika na desko in  vijaka 4,2 x 29 mm za montažo deske na pod konstrukcijo. Vsi sestavni deli sistema DielenFix DF  so izdelani iz Inox materiala, zato ne rjavijo.

Sama montaža z DielenFix DF sistemom je enostavna in ker je z distančnikom deska ločena od pod konstrukcije se terasa hitro posuši in posledično se ji poveča trajnost.  V povprečju se kupci odločajo za nakup desk iz sibirskega macesna za deb. deske 24 mm in za to debelino priporočamo razmak pod konstrukcije največ do 60 cm. Glede na debelino deske se tudi širina pod konstrukcije spreminja in s tem število pritrdil na M2. Pod konstrukcijo  izdelamo iz macesnovih letev dim. 40 x 70 mm  BC kvalitete. Pohodne deske rebrene ali gladke pa priporočamo  AB  kvalitete. Kako in kje začeti, ter kako zaključiti teraso izveste na spodaj napisanih kontaktih.

Poraba DielenFix DF pritrdil je odvisna od širine pod konstrukcije in širine deske. Ožja je deska več pritrdil potrebujete. S klikom na kalkulator prenesete program za izračun porabe, v prvo okno vpišete kvadraturo terase, v drugo okno razmak pod konstrukcije in v tretje okno širino deske z fugo ( primer: deska širine 140 mm plus 5 mm fuga je 145 mm) in program vam izračuna koliko pritrdil DielenFix DF potrebujete za izdelavo terase.

Pomembno: v kolikor imate teraso daljšo od 4 m, se na dolžinskem spoju naredi razmak med deskami 3-4 mm. Nikakor pa de delajte tesnega stika.

Deske in pod konstrukcijo pred montažo obvezno zaščititi z vodnim premazom SEASONITE.

Največjo napako naredijo kupci, ko sveže obdelane deske poskušajo zaščititi  z oljem. Stroj za obdelavo lesa ima po navadi vsaj tri ali več nožev, reže samo eden ostali pa gladijo površino. Zaradi tega se lesne pore zaprejo in les ne more vpiti olja. To ostane na površini in prvi dež ga spere s površine, deska ostane nezaščitena in posledično razpoka. SEASONITE pa les zapre, ne pusti da ni se presušil in zato ostane les lep, ni razpokan. Po cca pol do enega leta, se les aklimatizira, dobi mikro ,pore in takrat je pripravljen na globinsko zaščito z oljem.

Ni nam vseeno kako bo vaša terasa izdelana, zato po informacije na tel. +386 41 636 655 ali po e pošti na naslov: info@hisanovihtehnologij.si, nakup na povezavi: https://zeleznina.mister.si/trgovina/pritrdilna-tehnika-original/sistem-dielenfix-df-17-rf-sihga/

 

 

 

 

 

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.