Nevidno vijačenje lesenih fasad

Leseno fasado lahko pritrdimo z vidnimi vijaki ali nevidnim sistemom kar je že kar nekaj časa najbolj priljubljen sistem za montažo. Podjetje SERVIS MR, d.o.o. iz Jesenic na Gorenjskem trži sistem FassadenClip FCS https://zeleznina.mister.si/trgovina/pritrdilna-tehnika/pritrdilo-fassadenclip-f115-x-17-mm-alu-cink-sihga/priznanega dobavitelja Sigha iz Avstrije. Sistem za nevidno vijačenje fasad odlikuje enostavna montaža, loči vidno desko od pod konstrukcije kar zagotavlja hitro sušenje fasade po dežju in posledično podaljša trajnost same fasade.

Sistem za nevidno vijačenje FassadenClip FCS je sestavljen iz treh  pritrdil dolžine 115 mm,135 mm  in 145mm kar omogoča montažo fasadnih profilov od 57  do 95 mm širine.  Pritrdilo je deb: 5 mm kar je potem tudi razmak med pod konstrukcijo

Fasado montiramo na že prej izdelano pod konstrukcijo, ki  je sestavljena iz nosilne macesnove letve dim: 40 x 70 mm https://zeleznina.mister.si/trgovina/vrste-lesa/sibirski-macesen-letev-40-x-70-mm-bc-kvalitete/ preko katere je napeta kvalitetna folija. Na to letev se pritrdi vetrna letev dim: 30 x 70 mm https://zeleznina.mister.si/trgovina/vrste-lesa/sibirski-macesen-letev-30-x-70-mm-bc-kvalitete/na katero se pritrdi  z nevidnim sistemom fasadni profil. Med posameznimi profili priporočamo 8 mm razmak.

Za izdelavo horizontalne fasade se vedno uporablja fasadni profil v obliki romba. https://zeleznina.mister.si/trgovina/vrste-lesa/sibirski-macesen-fasadni-romb-profil-24-x-70-mm-ab-kvalitete/ v tem primeru se voda z fasade hitro odteče.

 

 

 

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.