Čistila za les Owatrol – hiša Honka

Owatrol Wood Cleaners - Honka House

Čistila za les priznanega proizvajalca OWATROL iz Norveške, ki ga v Sloveniji zastopa podjetje SERVIS MR, d.o.o., Jesenice, so edina na trgu, katera odstranijo premaze in barve vseh vrst, alge plesen in ostalo umazanijo.

Čistila za les smo uporabili pri čiščenju lesne  hiše Honka. Hiša je bila stara okoli 8 let in je bila zaradi bližine gozda umazana in plesniva, kar je razvidno iz priloženih slik. ( https://www.hisanovihtehnologij.si/fasade-kompakt-plosce-2/ciscenje-lesene-hise-honka ).  To je bil prvi projekt v Sloveniji, kjer smo si upali očistiti  celo hišo naenkrat. Najprej smo naredili test, ( slika 1 in 2 ), in določili  s katerimi čistili se bomo lotili projekta.

Hišo smo oprali z visokotlačnim čistilcem, vendar ne s prevelikim tlakom, da ne bi poškodovali lesenih brun.  Nanesli smo DILUNET, odstranjevalec barv in plesni in poskrbeli, da je ostalo čistilo dovolj vlažno za delovanje. Po  cca uri delovanja smo z lesa enostavno in brez truda sprali barvo in plesen. Nato smo nanesli še NET TROL je nevtralizator in belilo za les. Dvajset minut po nanosu smo še enkrat oprali celo hišo in pustili da se je les posušil. Rezultat je viden na priloženi sliki.

Čistila za les katere smo uporabili so  letu 2017 pridobila certifikat, da so bio razgradljiva, kar jih uvršča v sam vrh med sredstvi za čiščenje lesenih površin. Več o tem katera čistila za les lahko uporabite za čiščenje lesenih površin na tel: +386 41 636 655 ali na e poštni naslov: info@hisanovihtehnologij.si, po nakup na naslov: https://zeleznina.mister.si/cistila/.

 

 

 

 

 

 

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.