Čistila za les – ograja

Čistila za les so postala vedno bolj pomembna na področju vzdrževanja lesenih  površin pa naj si bodo to fasade, ograje, terase ali lesene hiše.

V zadnjih nekaj letih se je povečala izdelava lesenih fasad in teras, kar pa je zaradi premalo znanja o vzdrževanju le teh povzročilo nemalo slabe volje in kritik. V Sloveniji razen redkih izjem do sedaj gradnja lesenih objektov, fasad in teras ni bila pogosta. Pretežno zaradi mode so se v zadnjih 5 letih začele pojavljati lesene fasade, terase in ograje. Na novo izdelana lesena fasada naročnika razveseli, zadovoljen je z izgledom fasade, rad se pohvali , da se je prav odločil, skratka postal je velik zagovornik uporabe lesa v gradnji. Vendar potrebno je vedeti, da kakorkoli zaščitimo lesene površine, razen če ni to prekrivni premaz ( lazura) površina lesa čez nekaj časa oksidira in fasada, terasa ali ograja postane siva. Tu pa se začne problem, “zakaj sem dal leseno fasado, drago me je stala zdaj pa je tako grda”.

Vendar ni vse tako sivo kot zgleda na prvi pogled. Obstajajo čistila za les na vodni osnovi s katerimi se učinkovito odstrani sivina, plesen in alge ter razne barve. Pokazali vam bomo postopek čiščenja v dveh etapah, kjer uporabljamo čistila za les podjetja OWATROL iz Norveške. Za odstranjevanje sivine se uporablja NET TROL čistilo, za alge in plesen AQUANETT in za odstranjevanje barv DILUNETT čistilo. Vsa omenjena čistila za les delujejo na vodni bazi in so preprosta za uporabo. Čistila za les lahko uporabite kjerkoli, ker so pridobila certifikat o Bio razgradljivosti in so okolju prijazna.

Po več znanja o čiščenju in vzdrževanju lesenih površin ste vabljeni v Hišo novih tehnologij. Oni vejo kako in kaj. Čistila za les, lesene obloge, lesene terase, Net trol odstranjevalec sivine, Aqunett odstranjevalec plesni in alg, Dilunett, odstranjevalec barv in premazov, zaščitnega premaza (antifoulinga ) na čolnih in barkah, odstrani barvo z vseh površin tudi kovine.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Več o piškotkih.